La Llei del Tercer Canal

L’injust ERO de RTVV deixarà a molts professionals de la comunicació sense feina. Moltes families passaran a l’incertesa d’un futur sense un plà de govern. Els valencians perdem un dret i els polítics una obligació.

Amb motiu de la meua col·laboració a la publicació electrònica Espai Dos Punt Zero compartiré amb vostés un xicotet fragment del meu primer article dedicat, com no,  l’expedient de Regulació d’Ocupació que deixarà a moltes cares conegudes i anònimes del panorama audiovisual amb un somriure amarg.

La Llei del Tercer Canal

Eren temps del president Suarez, quan la necessitat de crear mitjans de comunicació propers a les sensibilitats nacionals del Estat Espanyol, van espentar a la creació d’un sistema de televisió autonòmica.

Si bé la corporació pública de RTVE ja va fer uns lleus esforços al crear una emissora regional anomenada Ràdio4; al País Valencià en concret va ser un fracàs. Ràpidament la van suprimir i va cessar qualsevol activitat de radiodifusió en llengua valenciana.
La segona cadena de televisió també va fer fins fa pocs anys diversos informatius regionals que per supossat al País Valencià tampoc van funcionar. El suport a lo nostre no és molt enèrgic generalment.

Per contra a Catalunya encara hi continua aquesta ràdio, i per tant competeix amb altres emissores de les que la Generalitat Catalana fa regnat. Les emisions de RTVE continuen des de Sant Cugat del Vallés i, per supossat allà aquestes coses no és toquen. Ací no ho hem defés.

La Llei del Tercer Canal  va permetre, baix el govern ja de Felipe González, crear de forma legal i legitima TV3. El nom el pren per ser la tercera cadena de televisió a Espanya.Però va tindre que passar una mica de temps per a que després li succeirien altres televisions com ETB, TVG. Un famós i populista9 d’octubre de 1989, va naixer Canal9, va naixer un mitjà de comunicació.

Amb peineta fallera al logo, i uns presentadors que parlaven un valencià de poble (una mica raro) va començar a emetre la televisió que, per llei, estava destinada a acomplir un servei públic per als valencians, que parlen valencià, i que ballen la moma.

[Podeu seguir la resta d’aquest article en breu a Espai Dos Punt Zero] 


Recomanem que llegiu a Fani Grande amb #RIPRTVV

Guardado en: #AnalisisMarca
Robert Barber
Socializando

Robert Barber

Fundador de Magazing y de Gerunding Publishing.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *